In het nieuws

Ook in 2022 Elzis Soester Wandelchallenge.https://www.soestercourant.nl/nieuws/lokaal/796181/ook-in-2022-elzis-soester-wandelchallenge

SOEST – Wandelen is oervorm van bewegen en heeft de afgelopen twee jaar enorm aan populariteit gewonnen. Ook nu de lockdown verleden tijd is, gaan mensen er nog steeds op uit. Stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg in Soest) organiseert, net als vorig jaar, een wandelchallenge. Vanaf 11 mei tot en met 21 september wordt, onder deskundige begeleiding, van onder andere Helma Groeneweg, in groepen gewandeld. Het is sportief, gezond en gezellig, zegt bewegingsmakelaar Sanne van den Berg.
In 2021 werden de wandelaars met bloemen onthaald op de Paltz
In 2021 werden de wandelaars met bloemen onthaald op de Paltz
https://www.bewegenvoorjebrein.nl/
Ben jij geïnteresseerd in bewegen voor een beter brein?
Op Bewegenvoorjebrein.nl vind je betrouwbare informatie over het effect van sport en bewegen op je hoofd. Bewegen heeft namelijk veel invloed op hoe goed je brein werkt, hoe je je voelt en zelfs op hoe je met anderen omgaat. Op deze website lees je alles over hoe dit precies zit. Ook staat er veel informatie over hoe jij zelf in actie kunt komen. Je vindt er handige beweegtips, suggesties voor boeken als je meer wilt weten, een agenda met evenementen, ervaringsverhalen van anderen op de fora en nog veel meer. Ontdek Bewegenvoorjebrein.nl en laat je inspireren om in beweging te komen voor een fitter brein!

We zijn gewend om van de dokter medicijnen voorgeschreven te krijgen. En soms rust of meer beweging, of een dieetvoorschrift. Maar hebben we ooit het advies om meer de natuur in te gaan voorgeschreven gekregen? Waarschijnlijk niet. Het wordt – volgens de stichting Nature For Health en partner IVN – hoog tijd dat hier verandering in komt. https://www.natuuroprecept.nl/

Natuur op Recept

De kracht van natuur voor mens, gezondheid en maatschappij
Groen maakt gelukkig, onthaast en geeft rust. Buiten zijn in de natuur inspireert, activeert en daagt uit tot beweging. Buiten zijn helpt onze immuniteit te versterken en draagt bij aan onze mentale gezondheid.

Nature For Health is ervan overtuigd dat de natuur onze kwaliteit van leven sterk verbetert. En wij niet alleen… Wetenschappelijke onderzoeken, verrassende praktijksituaties en persoonlijke ervaringen bewijzen de helende kracht van de natuur. Nieuw grootschalig onderzoek toont aan dat wekelijks twee uur doorbrengen in de natuur, al significante gezondheidsvoordelen oplevert. Hoe oneindig zijn dan de mogelijkheden? https://www.nahf.nl/

Natuur op recept - Blog - Fit in je vel - Samen Fitter

AMERSFOORT Het was maandag ‘Blue Monday’, de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Op meer dan dertig plekken in het land werd daarom maandag een Blue Monday Run gehouden, onder meer in Amersfoort. De hardloopevenementen, die konden variëren van één tot tientallen personen, gingen niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact op mensen en hun omgeving kan hebben. 

In Amersfoort zetten Sjoerd Veenma, Mirjam Melai, Robert Bijl en Helma Groeneweg hun diensten maandagavond volledig in het teken van stichting MIND. Zij organiseerden de Blue Monday Run in Amersfoort, een 5 kilometerloop op de atletiekbaan van Altis aan de Schothorsterlaan 78 in Amersfoort.